Askere Gideceklere Tavsiyeler

09-02-2021 20:40
Askere Gideceklere Tavsiyeler

Vatani görevinizi yerine getirmeden önce bazı özel detaylara dikkat etmeniz sizler için faydalı olabilir. Acemi birliğine katıldığınız andan itibaren size içerisinde belirli malzemelerin yer aldığı bir çanta verilir. Fakat bu çanta içerisinde ihtiyaç duyabileceğiniz tüm eşyalar olmayabilir. Bu sebeple, askere gitmeden önce yanınıza hangi eşyaları almanız gerektiğini de öğrenmelisiniz.

Eğitimler esnasında fazla zorlanmak istemiyorsanız, askere gitmeden önce ufak antrenmanlar yapmaya başlayabilirsiniz. Düzenli bir şekilde uyuyarak aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmaya özen gösterin.

Sevdiklerinizle bol bol görüşerek onlarla vakit geçirmeye çalışın. En önemlisi ise korkularınızı ve endişelerinizi bir kenara bırakın. Bu dönemde kendinizi kötü hissetmemeye gayret edin. Gideceğiniz şehir ve birlik hakkında mümkün olduğu kadar fazla bilgi edinin. Böylelikle gittiğiniz yerde yabancılık çekmemiş olursunuz.

Acemi Birliğine Giriş

Askeri düzende her birliği kendine göre bazı kuralları vardır. Acemi birliğine girerken yanınızda cep telefonu, kesici ve delici aletler, uyuşturucu ve alkol gibi maddeler bulunmamalıdır. Eğer düzenli ilaç kullanıyorsanız gerekli kontroller yapıldıktan sonra ilaçlarınız sizlere teslim edilir. Size verilen kağıtları doldurup imzaladıktan sonra tarafınıza birtakım sorular sorulur. İşlemleriniz tamamlandığı zaman genellikle ilk gün istirahat şeklinde geçer.

Birliğe Teslim Olurken Hangi Belgeler Gerekli?

Birliğinize teslim olurken sağlık raporunuz, sevk raporları, birlik kaydı, başvuru işlemleri ve giriş işlemleri belgeleri sizlerden talep edilir. Tüm bu belgelerin kontrolü tamamlandıktan sonra artık resmi olarak asker olursunuz.

Askere Giderken Alınması Gereken Malzemeler Nelerdir?

Para ve kart gibi değerli eşyalarınızı saklayabilmek için dayanıklı ve eğitimlerde düşmeyecek boyuna asmalı ipli bir cüzdan edinmeye özen gösterin. Tıraş malzemelerinizi ve diş macunuyla diş fırçası gibi malzemeleri tek bir yerde muhafaza edebilmek için tıraş çantası kullanabilirsiniz.

Askerliğiniz boyunca botlarınızı sık sık boyamanız gerekecek. Bu sebeple, bot boyası ve parlatıcı süngere ihtiyacınız olacak. Kirli ve temiz çamaşır torbalarını kullanarak çamaşırlarınızı ayrı ayrı ve düzenli bir şekilde dolabınızda tutabilirsiniz. Dolap temizliği ve düzeninin sık sık kontrol edildiğini unutmamalısınız.

Sivil eşyalarınızı koyarak depoya bırakabileceğiniz sivil çantanıza ayrı bir kilit almanız gerekir. Yırtıklarınızı ve söküklerinizi dikebilmek için bir dikiş seti alabilirsiniz. Dikiş seti aynı zamanda kopan düğme ve rütbe gibi parçaları yerine dikebilmenizi de sağlar.

Soğuk bir dönemde mevsimi sert geçen bir bölgeye gidiyorsanız dudak, yüz ve kulaklarınızda çatlamalar meydana gelebilir. Bu durumu önlemek için el ve vücut kremlerini yanınıza alabilirsiniz. Ayaklarınız askeriye de sizlere verilen botlara alışkın olmayacağından dolayı kısa süre içerisinde sorun yaşatabilir. Bu durum yürümenizi zora sokabilir. Bot vatkası alarak yanınızda götürürseniz bu durumdan kurtulabilirsiniz.

Bunlar dışında bol bol iç çamaşırı, kulak tıkacı, tırnak makası, ayak koku önleyici, tıraş losyonu, boyunluk, eldiven, yara bandı ve bot fırçası gibi malzemeleri de yanınıza alabilirsiniz. Askere giderken alınacak malzemeler hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.kaynakça

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.