İlk Defa Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

08-02-2021 20:04
İlk Defa Kamp Yapacaklara Tavsiyeler

Kamp yapmak istiyor ve bir türlü cesaret edemiyorsanız, ilk defa kamp yaparken işinize yarayabilecek ipuçlarına göz atabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında hareket ederek daha güvenilir ve keyifli bir şekilde kampınızı yapabilirsiniz.

Tecrübeli Kişilerden Tavsiye Alın!

Eğer içinizde daha önce hiç kamp yapmamış biri varsa birtakım zorluklar yaşayabilirsiniz. Kamp tecrübesine sahip biriyle yol çıktığınız zaman birçok konuda destek alabilir ve kamp hazırlıklarınızı daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Yanınıza ne almanız gerektiğiyle ilgili bilgileri de tecrübeli bir tanıdığınızdan alabilirsiniz.

Araç Kontrollerini Yaptırın!

Özel araç ile kamp alanına giderken gerekli olan tüm araç kontrollerini mutlaka yapmalısınız. Aksi takdirde aniden yolda kalabilirsiniz. Gideceğiniz mesafe kısa olsa dahi bu detayı atlamamalısınız.

Hava Durumunu Kontrol Edin!

Bazı bölgelerin hava şartları çok değişken olabilir. Sadece yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol etmeniz yeterli olmayabilir. Günde 2-3 defa hava durumunu kontrol etmeniz gerekebilir. Geldiğiniz toprak yollar yağmurun etkisiyle kayganlaşmaya başlarsa ve uygun bir araca sahip değilseniz yolda mahsur kalabilirsiniz.

Alışveriş Listesi Çok Önemli!

Kampa Gideceklere Tavsiyeler

Zaman kaybetmek istemiyorsanız, alışveriş listenizi önceden belirlemelisiniz. Sadece temel ihtiyaçlarınıza yönelir ve kalacağınız yerle gün sayısına göre hareket ederseniz bir hayli avantajlı duruma geçebilirsiniz.

Kampa Giderken Götürülmesi Gereken Temel Malzemeler

Mat ve uyku tulumu götürmezseniz üşür ve rahat uyuyamazsınız. Kafa feneri, karanlıkta çadır kurmak zorunda kaldığınız zaman veya gezinirken işinize yarar. El havlusu, yüzünüzü yıkadığınız ve dişlerinizi fırçaladığınız zaman ihtiyaç duyabileceğiniz en temel eşyalar arasındadır. Ayrıca sinek kovucu ürünlere de ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu malzemeler dışında ateş yakmak için kömür, oturmak için kamp sandalyesi gibi eşyalara da ihtiyacınız olabilir. Bu ihtiyaçlarınızın her birine kamp malzemeleri kategorimizden ulaşabilirsiniz.

Çadır Güvenliği İçin Ne Yapmalı?

Çadırınızın fermuarını açık bırakırsanız sinekler sizin için büyük bir problem olabilir. Ayrıca etraftaki böcekler de çadırınıza girebilir. Bu sebeple, çadırınızın fermuarını her zaman kapalı tutmalısınız.

Enerji Veren Yiyecekler

Alışveriş listenizi yaparken yüksek enerji alabileceğiniz gıdalara yer ayırın. Fındıklı ve fıstıklı pekmezli barları bu noktada tercih edebilirsiniz. Ayrıca zevkinize uygun olabilecek bisküvi ve çikolata gibi yiyecekleri de yanınıza alabilirsiniz.

Serin Havalara Karşı Nasıl Önlem Alınır?

Hangi mevsim olursa olsun yanınıza mutlaka bir polar veya hırka alın. Bahar ayında dahi bu tür kıyafetlere ihtiyacınız olacaktır. Akşamları keyifli bir şekilde oturmak istiyorsanız, bu ayrıntıyı atlamamalısınız. Ayrıca eşofmanınızı uzun çorapların içine sokarak sinek ve böcek ısırıklarından kurtulabilir, soğuğa karşı ek önlem alabilirsiniz.

Eski Kıyafetleri Değerlendirmek

Kampa gittiğiniz zaman kıyafetleriniz kirlenebilir. Toprak ve kum lekesi olan kıyafetleriniz eskiyebilir. Ayrıca bir ağacın dalına takılarak kıyafetinizi yırtabilirsiniz. Bu sebeple, kampa giderken eski kıyafetlerinizi yanınıza almalısınız. Kıyafetlerinizi seçerken mevsim ve bölge şartlarına uygun olabilecek şekilde hareket etmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu ayrıntıya dikkat ettiğiniz takdirde kıyafetlerinizle ilgili sorunlar yaşamadan kampa odaklanabilirsiniz.

 

 


 

 


kaynakça

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.